Huisstijl

Gepubliceerd op 19 oktober 2020 om 13:25

Het woord huisstijl wordt nogal snel gebruikt door grafisch ontwerpers maar wat bedoelen we hier nu eigenlijk mee. 

Jouw huisstijl is de stijl waarin jouw documenten, jouw social media posts, jouw website, je visitekaartje, … wordt gemaakt. In deze stijl zitten een lettertype, een kleurencombinatie, een aantal stijlelementen die kunnen terugkomen in uw communicatie, … Deze elementen samen, jouw huisstijl of branding, zorgt ervoor dat je bedrijf uniform naar buiten komt. Dat je klanten herkennen wanneer ze iets tegenkomen van jouw bedrijf. Dit verhoogt de zichtbaarheid, hierdoor blijf je top-of-mind bij jouw klanten. 

 

Een huisstijl of branding is dus wel degelijk belangrijk, als startende ondernemer maar ook als bestaande onderneming. 

Benieuwd hoe ik dit klaarspeel voor jou? We bekijken samen de mogelijkheden om het grafisch ontwerp voor jouw zaak te laten werken.  Neem contact op! 

 

“Ja maar, quanta costa? Ik heb als starter maar een klein budget.” Dat begrijp ik maar al te goed. We raden je toch aan om hier goed over na te denken. We hebben al vaak klanten over de vloer gehad die ergens op internet een afbeelding gevonden hebben en dat als logo gebruiken. Na een tijd is het budget toch iets groter en willen ze de wagen beletteren of textiel bedruktken. Maar jammer genoeg kunnen wij die afbeelding niet gebruiken, want voor het uitsnijden hebben we een uitgetekend bestand nodig. Met als gevolg dat we de afbeelding volledig opnieuw moeten uittekenen en soms blijkt dat alles nog duurder uitkomt, ook de belettering of bedrukking zelf.


«   »